Claudia Casagrande tassenontwerpster (en pionier) uit Deventer

Wie is Claudia achter ClaCa Design?

Claudia CasagrandeIk, Claudia Casagrande, is iemand die uitdagingen zoekt. Ik heb dit nodig om optimaal mezelf te mogen en kunnen zijn.
Na jaren in loondienst te hebben gewerkt op allerlei vlakken was het op een gegeven moment tijd om voor mezelf te beginnen. Ik wilde dit al lang, maar ja wat ga ik dan worden?

Ik wilde natuurlijk niet meer doen wat ik al had gedaan. Althans niet waar ik voor opgeleid was. Ik wilde weg achter de computer. Niet meer als webmaster werken. Wel leuke projecten doen. Wat ik de laatste jaren gedaan heb als  projectcoördinator, maar niet meer binnen de ICT.

Maar wat dan wel?
Gelukkig heb ik en creatieve geest en kwam ik na enig zoekwerk uit op een mooi concept. Ik was in 2012 al eens gestart met een recycle atelier, maar omdat ik heel veel leuk vond schoot ik alle kanten op. Maakte van alles, maar de verkoop bleef achter. Wel leerde ik in deze tijd inmiddels veel leuke nieuwe mensen en bedrijven kennen. En ook leerde ik steeds meer over mezelf.
Hier moest dus weer nieuwe energie in gestoken worden en ging ik alles op een rijtje zetten.

  • Ik kan veel maken
  • Ik ben creatief
  • Ik hou van recyclen en upcyclen
  • Ik hou van nieuwe uitdagingen
  • Ik wil creëren
  • Ik wil samenwerken
  • Ik wil nog steeds projecten doen
  • Ik wil pionieren

Nou dan word ik tassen ontwerpster.
Nee, haha zo makkelijk ging het niet. Wel zag ik de mogelijkheid om een ambachtsopleiding te gaan doen. Helemaal wat ik wilde. Maar wat ga ik dan doen? Na veel wikken en wegen over haalbaarheid en financiën ben ik uitgekomen op de opleiding Tassenontwerpen. Alles zou hierin kunnen samenkomen.
Ik kon natuurlijk niet wachten om voor mezelf te beginnen en ben al heel vlug tijdens de opleiding begonnen met mijn atelier opbouwen en tassen ontwerpen. Best heel vlug, maar mijn plan was er al. Er moest alleen een collectie komen en producten om te laten zien dat ik zeker wel mooie tassen kan maken. Al snel lag mijn focus op het maken van werktassen voor andere ondernemers. Het liefst maatwerk. Lekker elke keer iets nieuws. Maar ja, hoe zit dat dan met al die punten die maakten dat ik voor mezelf wilde beginnen om alles wat ik leuk vind om te doen bij elkaar te brengen.

De Circo Collectie is geboren. Het duurde even, maar ineens was het duidelijk. Een Circulaire tassen collectie wilde ik ontwerpen. Hier komt alles weer samen. Creativiteit, recyclen, upcyclen, nieuwe uitdagingen, samenwerkingen, creëren, projecten en lekker pionieren. Lees vooral verder op: De Circo Collectie is meer dan een tas!