Claudia Casagrande tassenontwerper uit Deventer

Een droom die werkelijkheid is geworden!

Als kind wilde ik altijd al maken. Dat heb ik ook altijd gedaan voor de lol.
Ik probeerde van alles. Volgens mij was ik een jaar of 8 toen ik mijn eerste kindernaaimachine heb gekregen. Geweldig vond ik dat. Natuurlijk begon ik met het maken van poppenkleertjes. Tot de naaimachine het opeens niet meer deed. Repareren! Dat kan ik zelf dacht ik toen al. Ik haalde de naaimachine helemaal uit elkaar. Eigenlijk weet ik niet of ik hem ook weer gemaakt heb, maar mijn interesse voor techniek was geboren. Prachtig al die apparaten die uit elkaar kunnen en weer in elkaar gezet worden.

Op mijn 12e heb ik mijn eerste mooie jurk van de buurvrouw leren maken. Precies zoals het moest. Met doorslaan, rijgen, enz. Een prachtige wijnrode jurk met over de rug een knoopjessluiting. Ik zie hem nog zo voor me.

Na mijn basisschool wilde ik heel graag naar de LTS, maar dat was toch niet de bedoeling in die tijd voor een meisje. Althans niet bij mij. Ik heb dus een hele andere route gelopen en mijn weg niet echt kunnen vinden. Van alles heb ik gedaan, van horeca tot ICT. In mijn vrije tijd ben ik echter altijd van alles blijven maken en heb ik van alles geprobeerd. Beeldhouwen, meubelstoffeerder, kleding maken en veel cadeautjes voor anderen.

Tot nu!

In 2018 zag ik de opleiding leren tassen maken en ontwerpen. Dat wil ik! Van alles heb ik in werking gezet om deze mooie ambachtsopleiding te kunnen gaan volgen. Een echte ambacht leren. Natuurlijk had ik al veel vaardigheden om het vak uit te oefenen, maar de fijne kneepjes en materialenkennis die moest ik wel bijspijkeren.

Inmiddels is het zover dat ik mijn eigen atelier heb. Een prachtige ruimte waar ik helemaal los kan. Mijn droom is realiteit geworden.

In 2020 is Claca Design geboren. Een samenvoeging van de eerste letters van mijn naam. Claudia Casagrande. Ja je ziet het goed een prachtige Italiaanse naam. Daar komt waarschijnlijk die creativiteit vandaan. Het zit in de genen.

Claudia Casagrande